Woningoverval in Rijnsburg: 72-jarige bewoonster en zoon bedreigd

4 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege ochtend van 25 juli 2023, rond 03:50 uur, is er een woningoverval gepleegd aan de Vinkenweg in Rijnsburg. De 72-jarige bewoonster en haar zoon zijn bedreigd met een vuurwapen door een onbekende man. De bewoonster werd wakker van een harde klap, waarna ze naar boven liep. Hier werden zij en haar zoon bedreigd en vastgebonden met tie-wraps.

Overvallers op zoek naar geld

Er waren vier overvallers betrokken bij het incident. Ze waren naar verluidt op zoek naar geld, maar vonden dit niet in de woning. Na enkele minuten verlieten zij de woning weer.

Gestolen voertuig in brand gestoken

Het is zeer waarschijnlijk dat de overvallers zijn gevlucht in een Volkswagen Golf, die op 24 juli in Oegstgeest was gestolen. Deze auto werd op 26 juli rond 03:30 uur in brand gestoken in de Burgemeester Meijboomstraat in Rijnsburg.

Oproep tot getuigen

De politie heeft camerabeelden van de verdachten en roept getuigen op om zich te melden. Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? Dan kunt u contact opnemen met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Mocht u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 088-9647543.

Verdere ontwikkelingen

De zaak is nog in behandeling en verdere ontwikkelingen zullen worden gemeld zodra er meer informatie beschikbaar is.