Word Tuinklimaatcoach in Katwijk

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Katwijk is op zoek naar tuinklimaatcoaches. De coaches zullen dorpsgenoten helpen hun tuinen te vergroenen. Dit past binnen de inspanningen van de gemeente om een groenere en klimaatvriendelijke omgeving te creëren.

Wat doet een Tuinklimaatcoach?

Een tuinklimaatcoach adviseert en enthousiasmeert dorpsgenoten over het vergroenen van hun tuin. Het doel is om meer beplanting en minder tegels in de tuin te hebben. Dit draagt bij aan verkoeling, minder wateroverlast en een betere biodiversiteit.

Het werk van een tuinklimaatcoach is op vrijwillige basis. Tijdens een bezoek aan een tuin geven ze advies over het klimaatbestendiger maken van de tuin en werken ze een kort verslag uit.

Training en Ondersteuning

Nieuwe tuinklimaatcoaches krijgen een dag training en worden ondersteund door ervaren coaches. Dit zorgt ervoor dat ze met extra kennis op pad gaan. Het werk als tuinklimaatcoach levert niet alleen fijne contacten op, maar ook een groenere omgeving.

Informatieavond

Er wordt een informatieavond georganiseerd op maandag 8 april van 19.30 - 21.00 uur in het gemeentehuis. Hier kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen en vragen stellen aan een ervaren tuinklimaatcoach. Na de informatieavond kunnen ze besluiten of ze verder willen als tuinklimaatcoach.

Voor degenen die al interesse hebben, kunnen zich al aanmelden als tuinklimaatcoach op de website van de gemeente Katwijk.