Referendum over uitbreiding parkeerregulering in Katwijk

4 maanden geleden gepubliceerd

De gemeenteraad van Katwijk heeft op 29 februari definitief een verzoek voor een referendum over de uitbreiding van parkeerregulering toegestaan. Dit besluit volgde na een debat dat na middernacht eindigde.

Behandeling van het voorstel

Vanwege het late tijdstip van het debat, heeft de raad besloten het voorstel over de uitbreiding van de parkeerregulering op 14 maart te behandelen. Tijdens deze bijeenkomst wordt het ontwerp raadsbesluit definitief gemaakt.

Verzamelen van steun

Met het definitieve raadsbesluit kan de laatste fase, het verzamelen van de steun van duizend inwoners voor het referendum, starten. Als er eind maart voldoende ondersteuningsverklaringen zijn voor dit definitieve verzoek, zal het referendum naar verwachting op 6 juni worden gehouden. Dit valt samen met de Europese Parlementsverkiezingen.

Het inleidende verzoek voor het referendum werd op 22 februari bij de raad ingediend. De uitbreiding van de parkeerregulering is een kwestie die de inwoners van Katwijk direct raakt, en het is belangrijk dat hun stem wordt gehoord.