Onderzoek bij ontploffing bestelbus

Normal bord met logo politie
Afbeelding: Politie

In de Hoogaarsstraat vond dinsdagochtend 29 juni een ontploffing plaats met een bestelbus. Een slachtoffer raakte door de ontploffing zwaar gewond en ligt nog in het ziekenhuis. Meerdere woningen raakte door de klap beschadigd. De ontploffing werd vermoedelijk veroorzaakt door een (lekkende) gasfles in het bestelbus in combinatie met een externe ontstekingsbron. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat er geen opzet in het spel is en doet nog verder onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

De brandweer ontruimde samen met de politie een aantal beschadigde woningen in de omgeving. De bewoners van die woningen zijn naar een tijdelijke opvanglocatie gebracht. In de loop van de avond konden alle bewoners weer terug naar hun eigen woning. De politie zette voor het onderzoek een afzetting neer tussen de Reepstraat en de Korbootstraat. Forensisch en tactisch rechercheurs, waaronder Team Explosieven Verkenning (TEV), deden onderzoek in de Hoogaarsstraat en spraken met een aantal getuigen. Agenten namen daarbij de beschadigde bestelbus, inclusief gasflessen in de bus, voor nader onderzoek in beslag.

Dit artikel verscheen eerst op Den-Haag.nu

Adverteren op KatwijkNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op KatwijkNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Katwijk
01:21

18° C

Zwaarbewolkt

1.68 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief