Ouder echtpaar in Katwijk slachtoffer van bankhelpdeskfraude

6 maanden geleden gepubliceerd

Op woensdag 18 oktober 2023 is een ouder echtpaar in Katwijk het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De verdachte is duidelijk zichtbaar op beelden die zijn vrijgegeven.

De fraude

Het echtpaar werd benaderd door een vermeende bankmedewerker die hen informeerde over een probleem met hun betaalrekening. De ‘bankmedewerker’ nam op afstand de computer van het echtpaar over. Later werd de bankpas van het echtpaar opgehaald door een andere ‘bankmedewerker’. Vervolgens bleek dat er met deze betaalpas meerdere bedragen waren opgenomen.

De geldopnames vonden plaats op het Hoornesplein en aan de Rogstraat in Katwijk. In de uitzending waarin het incident werd besproken, werden camerabeelden getoond van de verdachte, het ophalen van de pinpas en de pintransacties.

Oproep tot getuigen

De recherche is dringend op zoek naar informatie over deze zaak en de verdachten. Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn via het nummer 0800-6070. Wie liever anoniem blijft, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.