Informatiesessie over opzegging lidmaatschap Euroart in Katwijk

10 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 12 oktober wordt er een informatiesessie gehouden in het gemeentehuis van Katwijk over de opzegging van het lidmaatschap van Euroart. Euroart is de Europese Federatie van Kunstenaars en de gemeente Katwijk heeft na 15 jaar besloten om het abonnement stop te zetten. Dit besluit is genomen zonder de betrokken cultuurpartners te informeren.

Meerwaarde lidmaatschap onvoldoende

Het college van Katwijk is van mening dat het lidmaatschap van Euroart onvoldoende meerwaarde biedt voor de gemeente. Dit besluit heeft vragen opgeroepen bij de raad en de betrokken partners, waaronder het Katwijks Museum en de Kunstvereniging. Er is behoefte aan een debat over de opzegging en het ontbreken van overleg.

Gemeenteraad nodigt inwoners uit

De gemeenteraad is benieuwd naar de mening van de Katwijkse samenleving over de opzegging van het lidmaatschap en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Tijdens de vergadering is er de mogelijkheid om kennis te delen en opvattingen kenbaar te maken. De raadsleden zullen vragen stellen, maar zullen nog geen standpunt innemen. Het politieke debat over dit onderwerp zal naar verwachting op 26 oktober plaatsvinden.

Aanmelden en volgen

Hoewel het niet verplicht is, wordt aanmelden voor de vergadering aangeraden om de voorbereiding te verbeteren. De vergadering kan live gevolgd worden via de website van de gemeente. Daarnaast zal RTV Katwijk de vergadering uitzenden.