Eerste match voor Kamers met Aandacht in Katwijk

3 maanden geleden gepubliceerd

Een belangrijke mijlpaal is bereikt voor het initiatief Kamers met Aandacht in de gemeente Katwijk. De eerste match is gemaakt in Rijnsburg, waar de 20-jarige Johanna intrekt bij verhuurder Lisette.

Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht ondersteunt het verhuren van kamers aan jongeren die een tussenstap nodig hebben om geheel zelfstandig te kunnen wonen. Dit landelijke initiatief bestaat al vier jaar en is vorig jaar gestart in de gehele Duin- en Bollenstreek.

Volgens wethouder Emile Soetendal is het een prachtig voorbeeld van oog voor elkaar hebben. “Een luisterend oor en helpende hand is soms alles wat nodig is. En dat geldt voor de huurder én verhuurder”, aldus Soetendal.

Win-win situatie

Regiocoördinator Nadine Bakker erkent dat het initiatief een levenskans biedt voor jongeren om veilig te wonen en van daaruit verder te groeien. “Maar ook voor een verhuurder biedt het veel positiefs. Vaak zie je dat kinderen het huis uit zijn en mensen behoefte hebben aan gezelligheid. Het is dus een win-win situatie”, zegt Bakker.

Het team van Kamers met Aandacht kijkt uit naar verdere samenwerkingen en het uitbreiden van hun bereik om nog meer jongeren te kunnen ondersteunen bij hun overgang naar zelfstandigheid.

Heb jij ook een kamer over en wil je een bijdrage leveren aan dit initiatief? Meld je dan aan bij Kamers met Aandacht.