Duinvallei twee groene initiatieven rijker

Normal 44f31d9a950a16d7f5d9842ccc71e004
Afbeelding: Google Maps

De Duinvallei wordt aangevuld met twee waardevolle initiatieven. ‘Het Duinvallei Park en Bomenasiel Duinvallei’. Het college besloot enige tijd geleden dat Duinvallei ruimte biedt voor deze groene initiatieven. Wethouder Gerard Mostert en initiatiefnemers Inge de Best (Duinvallei Park) en André van den Bosch (Bomenasiel Duinvallei) ondertekenden donderdag 16 april de overeenkomsten.

Duinvallei Park

Duinvallei Park wordt een park en een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Samen met vrijwilligers, scholen en de andere initiatiefnemers gaan ze er een mooi gebied van maken waar ook wat te beleven valt. Gerard Mostert: “Ontzettend leuk initiatief, ik woon in de buurt en hoop er zelf met mijn gezin ook veel plezier aan te beleven”.

Inge: “Samen met Margriet ten Hove ben ik begonnen met dit initiatief. Natuur en biodiversiteit vinden we ontzettend belangrijk. Voor flora en fauna, voor onze leefomgeving en woongenot, maar ook voor temperatuur- en regenwaterregulatie. Katwijk en de Zanderij worden steeds minder groen. Verstedelijking, drukte en digitalisering zorgen er voor dat we steeds minder tijd in de natuur doorbrengen. Met Duinvallei Park brengen we de natuur weer terug in de wijk”.

Bomenasiel Duinvallei

André heeft zich samen met enkele andere bewoners hard gemaakt voor het bomenasiel. André: “Er worden veel bomen gekapt in Katwijk. Veel van deze bomen zijn nog prima te herplanten. Een groenere omgeving, dat is wat wij willen! Hoe mooi is het als we de bomen opvangen en later ergens anders een plekje geven. Daarnaast hebben wij een heerlijk parkje waar het fijn vertoeven is”.
Wethouder Gerard Mostert vindt het prachtig: “Ik zag dat na het besluit van het college er al wat bomen zijn geplant. Nu is het officieel en ik hoop dat deze plaats voor bomen en buurt een waardevolle plek wordt. Een prachtig stukje natuur waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken”.

Over initiatief “Duinvallei, ruimte voor initiatieven”

Het gebied Duinvallei langs de N206 ligt al lang braak en dat zal waarschijnlijk de komende jaren ook zo blijven. Dat vond de gemeente jammer. Met de campagne “Duinvallei, ruimte voor initiatieven” bood de gemeente bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen letterlijk ruimte voor hun innovatieve, duurzame en creatieve ideeën. Uniek was en is ook de besluitvorming. Vooraf zijn door het college met instemming van de raad ‘kaders & spelregels’ vastgesteld voor de beoordeling. Ook heeft het college van tevoren besloten dat zij het advies van de adviescommissie in principe overneemt, ervan uitgaande dat de afweging zorgvuldig gebeurt en op zoveel mogelijk draagvlak kan rekenen. Uiteindelijk krijgen de initiatieven met het beste plan het gebied tijdelijk in bruikleen. Initiatiefnemers in Duinvallei zijn: Soft Points, Hondenspeelveld, Fullbody Gym, De Groene Vallei, Zanderijtuinders 2.0, Oranjevallei, Duinspeeltuin, Klein Duinvallei, Tiny Houses, Hondenschool Without Cookies en de Bijenkast. Kijk ook op www.initiatiefduinvallei.nl.

Adverteren op KatwijkNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op KatwijkNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Katwijk
01:48

18° C

Zwaarbewolkt

1.68 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief